aero1
aero2
<--- Previous
fundalfitness
Reduce riscul unui eventual atac vascular - deoarece, imbunatatindu-se proportia de grasimi, acestea nu se mai depun pe peretii arterelor (fapt care constituie una dintre principalele premise ale atacului vascular).
Reduce riscul aparitiei unor boli maligne - intre care cancerul mamar, cancerul de colon, de prostata si cel de endometru.
De asemenea, exercitiul aerobic reduce substantial riscul aparitiei diabetului de tip II (denumit si diabetul "de maturitate", apare la persoanele care au trecut de 40 de ani si caracterizat prin faptul ca organismul produce insulina, dar "nu stie" sa o intrebuinteze). Exercitiul aerobic te ajuta sa-ti tii greutatea sub control, minimalizand astfel riscul supraponderalitatii sau obezitatii - care constituie un factor favorabil al aparitiei celor doua tipuri de diabet.
Reduce riscul aparitiilor bolilor virale, prin intarirea sistemului imunitar. Persoanele care practica exercitii aerobice cu regularitate sunt mai putin expuse racelii si gripei - un aspect important in anotimpul rece.
Cum te poate ajuta exercitiul aerobic daca suferi de diverse afectiuni

Daca ai diabet, prin exercitii aerobice iti poti mentine in parametrii normali concentratia de glucoza din sange. Astfel, vei evita complicatiile pe termen lung specifice diabetului - cum ar fi blocajul renal sau bolile cardiovasculare.
Tonifierea muschiului cardiac, fapt care va atrage dupa sine functionarea normala a inimii, evitarea suprasolicitarii acesteia si circulatia optima a sangelui.
Ameliorarea durerilor musculare cronice si a fibromialgiei, prin stimularea cresterii numerice a capilarelor in tesutul muscular. Astfel, muschii vor primi mai mult oxigen si vor fi eliminate reziduurile iritante, cum ar fi acidul lactic.
Intarirea sistemului osos - ceea ce se poate realiza prin exercitii aerobice cu gantere. In felul acesta, se reduce considerabil riscul aparitiei osteoporozei, artritei si a complicatiilor specifice acestora.