fundalfitness

DE CE SA FACI UN MASAJ?

Pentru ca te relaxeaza, te tonifica, pentru ca petreci mult timp la birou sau in trafic.


Masajul de relaxare este un masaj general, al intregului corp, care are ca scop eliminare rapida a oboselii, relaxarea musculara si generare a unei stari generale bune. Este extrem de eficient in cazul starilor de oboseala accentuata. Masajul nu este unul brutal sau dureros asa ca va puteti lasa corpul „sa pluteasca”. Masajul de relaxare se efectueaza, de regula, cu uleiuri sau creme parfumate, care stimuleaza starea de bine si relaxarea, conform aromoterapiei. 

      Masajul anti-celulita este una din cele mai bune solutii de a scapa de „coaja de portocala“. Acest tip de masaj se efectueaza local, in zonele afectate. Masajul se face de obicei pe solduri, picioare, fese, abdomen. Se folosesc creme reductoare sau uleiuri specifice, pentru a spori efectul anti-celulita. Influentele masajului anti-celulita asupra organismului se explica in buna masura prin actiunea directa asupra straturilor superficiale ale corpului. Cu ajutorul acestui masaj se stimuleaza supletea si elasticitatea pielii si a tesuturilor subcutanate si se activeaza circulatia sangelui. Trebuie sa tineti insa cont de faptul ca masajul anticelulitic nu este un masaj de relaxare - se actioneaza insistent, uneori chiar dureros, asupra zonelor afectate de celulita.

       Masajul combinat care asigura tonifiere tenului si combate stresul.

REFLEXOTERAPIA  pentru sanatatea ta.
        Reflexoterapia este o ştiinţa foarte veche, folosita pentru tratarea si diagnosticarea, prevenirea diverselor afecţiuni. Reflexoterapia acţionează asemănător cu acupunctura numai ca în loc de ace se foloseşte apăsarea unor puncte reflexogene specifice , apăsare care stimulează zone specifice din organism. Organele şi sistemele corpului uman sunt interconectate între ele şi au în acelaşi timp legături vasculare nervoase şi energetice directe cu zonele corespunzătoare reflexogene. Astfel,

reflexoterapia se poate defini ca tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile. Prin reflexoterapie se deblocheaza si elimina acumularile de toxine dinorganism. Depunerile toxice sunt considerate în masajul reflexogen principala cauză a îmbolnăvirilor curente. Putem spune că depunerile de toxine în zonele reflexogene, ne arată o defectuoasă funcţionare a organului aflat în coespondenţă şi nu invers.

Masajul partial se efectueaza cand se urmareste combaterea oboselii unor anumite regiuni sau pentru a tonifica anumiti muschi care au fost lasati prea mult timp in repaus.

Masajul terapeutic – masajul local cu un scop foarte precis: de a elimina anumite probleme si disfunctionalitati, de a trata anumite boli prin masaj etc. Se executa local, in zona afectata, pe o durata de timp medie sau lunga
next --->