fundalregulament

Regulament Sauna si Dus

       

La frecventarea duşurilor şi saunei în mod obligatoriu trebuie să respectaţi următoarele reguli:

    1. Este interzis accesul în saună şi la duşuri cu încălţăminte obişnuită;
    2. Se recomandă, în scopul păstrării igienei şi prevenirii traumatismelor, să purtaţi şlapi în timpul frecventării saunei şi duşurilor;
    3. Timpul de executie a unui dus este de maxim 5 minute (la dus se intra doar cu prosop si sapun, imbracarea se face in vestiar, deoarece sunt si altii care asteapta sa faca dus);
    4. Inainte de a frecventa sauna este necesar sa se faca dus.

         A face sauna inseamna mult mai mult decat a sta pe banci si a transpira in cabina încinsa, sedinta de sauna se aseamana unei calatorii cu mai multe statii, la finalul careia ajungem la o stare in care trupul si sufletul se vor afla in armonie. Nu putem sa impunem legi stricte în privinta obiceiurilor sedintelor de sauna - nici chiar finlandezii nu-si permit s-o faca.
Va prezentam insa cateva sfaturi generale carora trebuie acordata o deosebita atentie. Din cele ce urmeaza se poate vedea, ca relaxarea si împrospatarea prin baia de sauna va fi perfecta numai tinand cont de caracteristicile si nevoile organismului fiecaruia dintre noi. Urmand aceste sfaturi sedinta de sauna poate deveni o experienta odihnitoare si memorabila.
Acordati-va timp suficient. Nu va grabiti, ca efectele sedintei de sauna sa fie benefice. Baia de sauna trebuie sa aiba loc într-un climat calm, într-un interval de 1-1,1/2 ore. Cel mai important este principiul careia trebuie sa faceti sauna treptat. O sedinta de sauna pe saptamana este suficient, daca este facuta constant, saptamana de saptamana. De obicei nu se mananca si nu se bea în timpul baii de sauna. Cabina de sauna este nu numai locul ideal pentru dezintoxicare dar este si locul relaxarii si a meditaţiei. Inainte de a intra in cabina nu este indicat sa mancati sau să beţi mult!
Să nu faceţi sauna dacă aveţi febră sau sunteţi bolnav! Pentru prevenirea bolilor însă, şedinţa de saună este indicată! De fiecare dată când intraţi în sauna, lăsaţi afară bijuteriile -(verighete, cerceii, lănţisoare, etc.)- deoarece din cauza temperaturii ridicate aceste obiecte pot cauza arsuri şi disconfort. “Dacă cineva este în stare să ajungă până la sauna, poate să facă baie de sauna” - sunt de părere finlandezii, dar, dacă aveţi probleme cardiace, cardiovasculare, evitaţi să faceţi saună la temperaturi ridicate şi de lungă durată. Consultaţi-vă medicul de familie inainte de a face sauna.

                                  
Va multumim !
Club Sam’S Gym 

 

Regulament Club Sam's | Regulament Fitness | Regulament Masaj | Regulament Sauna si Dus | Regulament Solar