Meritele saunei sunt imbunatatirea circulatiei sanguine si inlaturarea bacteriilor, toxinelor si celulelor moarte. Nu e de mirare ca dupa ce iesim din sauna ne simtim si aratam mult mai bine. Ba mai mult, esentele de eucalipt, pin, menta, lamaie, lavanda, grapefruit, lime sau mesteacan, folosite in sauna, ajuta organismul sa inlature toate toxinele.

Un alt motiv intemeiat pentru a face sauna este mentinerea sanatatii inimii. Medicii spun chiar ca aceasta ar actiona la fel ca si exercitiile cardio, pentru ca scade tensiunea, creste pulsul si mentine arterele libere. Deasemenea, sauna intareste sistemul imunitar, tinand raceala si virusurile departe de noi, chiar si in anotimpul rece. Acest lucru este posibil deoarece multe virusuri nu pot supravietui intr-un mediu fierbinte. Iar pentru cele preocupate de silueta, sauna este excelenta pentru ca accelereaza metabolismul iar grasimile se ard mult mai repede. Si incheiem lista beneficiilor saunei cu alinarea durerilor musculare.

sauna

ยป Beneficiile saunei


       Sauna este o metoda ideala pentru tratarea si revitalizarea afectiunilor epidermei, un remediu ideal. In bolile reumatice sau in psoriazis, o cale de reducere a riscurilor degenerarii, un mijloc de refacere a muschilor, mai ales in cazul accidentelor sportive. In general vorbind, este o cura ideala de refacere. Sauna produce o relaxare si o refacere a corpului nostru in stil antic, asa cum o practicau romanii si grecii cu mii de ani. Sa nu uitam ca aerul si apa, sub forme diferite, au jucat si vor juca totdeauna, oricate inventii si solutii moderne s-ar descoperi, un efect vital decisiv, benefic, asupra corpului uman si animal.

 

sauna1
fundal
sauna2
sauna
sauna4
sauna5